Procesgamen met 150 man


06/06/2016

Woonbedrijf Ieder1 rolt het programma ‘Verbeteren met plezier’ uit. Op 31 mei vond er een ‘large scale’ procesgame plaats. 150 medewerkers maakten in 3 parallelle groepen kennis met procesgericht werken m.b.v. de BPM Procesgame

In de game werd een simulatie uitgevoerd van een werkproces als een keten van samenwerkende schakels. Het doel van het spel: Het maken van zoveel mogelijk winst door het zo efficiënt mogelijk bouwen van helikopters. Tussen de spelrondes werd een klantreisteam gesimuleerd, waar de medewerkers zelf verantwoordelijk waren voor de analyse van de afgelopen ronde en het voorbereiden van de volgende ronde. Na 2 rondes ervaarden medewerkers een substantiële prestatie-verbetering met dank aan de tussentijdse evaluatie van het klantreisteam. Op deze manier werkten collega’s aan een betere samenwerking en ontdekte ze het verbeterpotentieel in hun werkprocessen.  

Zoekt u ook naar een manier om kennis te maken met procesgericht werken? En wilt u de uitkomst direct gekoppeld hebben aan uw bedrijfssituatie? Doe de procesgame en:

  • Boots uw bedrijfssituatie zo scherp mogelijk na
  • Krijg inzicht in de procesproblemen die zich in uw organisatie voordoen
  • Analyseer samen met uw collega’s hoe structurele verbetering mogelijk is

Meer informatie? Vraag Johnny van de Vliert

  • 20160531_183310.jpg
  • 20160531_153603.jpg