Beleven onthoudt beter


01/10/2018

Simulatie geeft inzicht en beleving. Door het spelen van een procesgame leer je hoe je werkprocessen kunt (her)ontwerpen, analyseren en verbeteren. Zo ervaarden ook de medewerkers van de Omgevingsdienst Regio Utrecht.

Voor 1 dag fabrikant van blushelikopters
Afgelopen maand waren 60 vergunningverleners, handhavers en specialisten even in dienst van 'Konlinklijke Heli BV, een blushelikopterfabrikant. De opdracht was om in één productieweek tijd tien helikopters van lego te bouwen. Dit bleek lastiger dan gedacht met als resultaat dat de 'Koninklijke Heli BV' na ronde één failliet was!

Werk aan de winkel
Na ronde 1 was er genoeg te reflecteren. Het proces was chaotisch, inefficiënt en zonder samenhang. Samen kwam het team tot een reeks procesverbeteringen, en met resultaat. Na ronde 2 stonden er 10 prachtige helikopters, met een tevreden klant en een voldaan productieteam tot gevolg.

En nu?
De ODRU kan terugkijken op een leuke en leerzame dag met een hoop nieuwe verbeter-energie. De komende periode gaat de ODRU de geleerde lessen inzetten om hun processen nog verder door te ontwikkelen. 

Ook op een laagdrempelige manier kennis maken met procesgericht werken? Neem contact op met Johnny van de Vliert en ervaar de procesgame! 

  • whatsapp-image-2018-09-19-at-11-04-07-1.jpeg